Milyen egy jó rendezvény?

rendezvény

Vegyünk egy egyszerű rendezvényt, ahol van élőzene, az emberek jól érzik magukat. Mitől érzik azt az emberek, hogy „Igen, ide érdemes volt eljönni!”?

Ha elmész egy rendezvényre, már az ajtón belépve észreveszed, hogy egy összehangolt, valóban jól szervezett eseményre érkeztél-e. Ha nem ismered a helyet, akkor is könnyedén eltájékozódsz, szinte azonnal megkapod mindenről az információt, például, hogy melyik rendezvény program mikor várható.

  • A jó rendezvény egyik fő pontja, hogy nincs késés. Minden úgy alakul, ahogy azt meghirdették, nem jön technikai probléma és egyéb dolgok, ami miatt az embereket meg kell váratni.
  • A jó rendezvényen a zenekar nem a közönség előtt tartja a főpróbát! Nem ott hangolja be a gitárokat, állítja be a hangtechnikát, ezek a dolgok mind a háttérben zajlanak.
  • A rendezvény akkor tökéletes, ha a zene ellenére van lehetőség olyan helyre is félrevonulni, ahol az emberek nyugodtan beszélgethetnek. Az elegendő ülőhely biztosítás szinte alapvető feltétele az esemény megfelelő szervezésének.

rendezvény

  • Sokat számít az is, hogy milyen a higiénia. Legyen szó a pultról vagy a mellékhelyiségről, minden apróság számít. A nem megfelelően elmosott poharak vagy az eldugult wc sajnos gyorsan elveheti az emberek kedvét.
  • A rendezvény fő szempontja, hogy jó legyen a hangulat. Egy-egy ittasabb résztvevő sok ember kedvét tudja elvenni, így fontos, hogy a biztonságiak, illetve a kiszolgálók is odafigyeljenek az emberekre. Egy dülöngélő, kötekedő személy másik tízet fog elriasztani, ami a szervezők hibája, hiszen miért szolgálták ki, ha már látszott rajta, hogy elég volt.

Természetesen egy rendezvény lebonyolításánál még sok-sok egyéb apróságra oda kell figyelni, de talán ezek azok a dolgok, amelyek egy kis odafigyeléssel gördülékenyen megvalósíthatóak. Az emberek jobban fogják magukat érezni, így a rendezvény sikere is nagyobb lesz!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*