Drága az ital a fesztiválokon

ital

Kényes kérdést szokott jelenti a résztvevők számára a fesztiválokon kapható italok ára, hiszen ez az, ami a legtöbb bevételt hozhatja.

A fesztiváloz szervezők már nem minden esetben arra törekednek, hogy minél több tinédzsert, húszas évei elején járót vonzanak be. Ennek oka, hogy a fiatalok még csak-csak ki tudják fizetni a belépőjegy árakat, azonban fogyasztani biztosan nem fognak a helyszínen vagy csak mértékkel. Ők vagy becsempészik, az italokat vagy előtte úgymond megalapozzák az estét.

Ezzel szemben az idősebb korosztálynak, akiknek stabil munkahelyük van, rendes fizetésük, nem jelent gondot a belépőjegyen felül megvásárolni egy-két italt a pultnál. Éppen ezért a fő célközönség kezd feléjük hajlani, egyre jobban igyekeznek számukra kedvezni mind zeneügyileg, mind más kérdésekben.

ital

Mit jár az italok becsempészéséért?

Mivel a komolyabb fesztiválokon igen erős biztonsági kapu van, így a főbejáraton aligha tudod bevinni még a legkisebb üvegcsét sem. (Persze vannak technikák…) Vagy ott helyben kell elfogyasztanod belépés előtt, vagy le kell tenned és kénytelen leszel csak reménykedni, hogy megvár a fesztivál végéig.

Persze előfordul, hogy a komoly biztonsági intézkedéseket kijátszva bekerül néhány üveg szesz a kapun belülre. Ha a rendezvény helyszínén belül kapnak rajta, hogy nem ott vásároltad az italt, akkor bizony előfordulhat, hogy távozásra szólítanak fel. Ha megesik rajtad a szívük, a legjobb esetben is megfosztanak az italodtól.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*