Amiről kevesen beszélnek: rendezvényi lopások

lopás

Egy nagyobb, drágább rendezvényen sokkal kevesebb a lopás, hiszen a belépőjegyek valamelyest leszűrik a vendégeket. Azonban a rendezvényeken, fesztiválokon történő lopások így is gyakoriak, főleg ha a belépés díjtalan.

Mit tehetsz a lopások ellen?

Ha azt akarod, hogy a pénztárcádnak ne legyen hűlt helye, elsősorban mindig tartsd szem előtt, kéznél. Használj olyan táskát, amelybe nem lehet könnyedén benyúlni és ne hagyd őrizetlenül letéve sehol még egy percre sem.

Zsebből kivenni a legegyszerűbb észrevétlenül a dolgokat, főleg ha annak nem speciális a zára vagy egyáltalán nincs zára.

lopás

Nagy tömegben, zajban aligha fogod észrevenni, ha valaki melléd lopakodik, esetleg “véletlenül” meg is lök és kiemeli a zsebedből a telefonodat.

Ne legyen nálad a szükségesnél több pénz és egyéb érték. A bankkártyát, a felesleges iratokat mind-mind hagy biztonságban otthon és nélküle menj el szórakozni. Ugyanis ha esetleg minden figyelmed ellenére lopás áldozata leszel, akkor csak kismértékű lesz a veszteséged. Legyen nálad annyi pénz, amennyi elég a fogyasztásra és a hazajutásra, így nem érhet nagyobb meglepetés.

Mi tehetsz, ha lopás áldozata lettél?

Első körben meg kell, hogy bizonyosodj róla, hogy valóban lopás történt és nem csak hirtelen nem találod a holmidat. Ha mindent alaposan átnéztél, akkor először is szólj valamelyik biztonsági őrnek, hátha tud tenni valamit az érdekedben. Lehetséges, hogy csak kiejtetted az értékedet, amit más becsületes vendég már rég leadott valamelyik pultnál.

Ha nem így történt, akkor nincs mit tenni, minél előbb el kell látogatni egy rendőrségre és jelenteni kell az esetet. Bár a lopás következtében eltűnt telefonok, pénztárcák kevés esetben kerülnek elő, de azért sokszor hallani az ellenkezőjéről is beszámolókat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*